maria-nina-pustianu-restart-sipote

Candidata RESTART la Sipote-Iași vrea să modernizeze serviciile medicale

Pustianu Maria candidează din partea RE:START la funcția de primar în localitatea Sipote, județul Iași.

Maria a debutat ca profesor, în paralel a absolvit Institutul Pedagogic – Pedagogie Muzicală și este absolventă a Facultatii de Drept din Iași. Are o experiență de 35 de ani în administrația publică locală în funcția de secretar. Este mamă, bunică și își dorește să lase în urmă lucrui și măsuri administrative de care urmașii ei și locuitorii comunei Sipote să fie mândri. Niciodată nu este târziu pentru a face lucruri minunate în comunitățile din care facem parte.

„Sănătatea populaţiei nu are culoare politică, ea marchează în mod semnificativ viitorul acestei ţări. Comuna Sipote are nevoie de punerea în aplicare a unor masuri de sănătate, care să privească investiția în sănătate ca o masură prioritară, ca pe o investiție în viitor. Activitatea sanitară și a actului medical, în comuna Sipote lasă de dorit, a fost de mult uitată de către autoritățile locale. Nu s-a îngrijit nimeni de sănătatea populației, de activitatea medicilor și a personalului din subordine pentru ca aceștia să lucreze în spații corespunzătoare, încălzite, igienizate. Cladirea Dispensarului medical Sipote s-a degradat vizibil. De aceea este imperios necesar să se întreprindă măsuri în vederea accesării unor fonduri în vederea reabilitării, modernizării, extinderii și dotării acestuia.”

Candidata RE:START propune ȋnfiinţarea unui cabinet mobil cu scopul de a interveni ȋn cazul persoanelor aflate ȋn imposibilitatea de a se deplasa si persoanelor singure şi greu deplasabile.

”Consider că este important crearea unui sistem de informare şi educare privind prevenţia ȋn sănătate de către personal specializat, prin susţinerea de workshop-uri şi campanii”, a precizat Pustianu Maria.

Share