Constituția – garanția drepturilor și libertăților noastre

Constituția – garanția drepturilor și libertăților noastre

În timpuri în care, drepturile și libertățile noastre, ale românilor, sunt tratate cu dezinteres de către cei ce ar trebui să vegheze asupra binelui nostru colectiv, considerăm că este momentul oportun să venim în sprijinul dumnevoastră, cu informații, care vor avea menirea să reliefeze IMPORTANȚA FIECĂRUI OM, pentru țara al cărui cetățean este.

Mesajul transmis de către mine, reprezintă vocea întregii echipe RE:START, împreună considerăm că noi, poporul român, putem face posibilă schimbarea care ne va putea conduce către o viată mai bună!

Traversăm împreună o perioadă dificilă, datorită unei pandemii ce a reușit să oprească în loc o lume întreagă. Dar, parcă, atunci când privim peste granițele țării, ne încearcă un sentiment de mâhnire și profundă nemulțumire raportat la deciziile se iau la nivelul statului român.

Și noi, ca și ceilalți cetățeni din spațiul Uniunii Europene și din întraga lume, avem DREPTURI ȘI LIBERTĂȚI, și noi ca și ei, avem un stat care ar trebui să gestioneze această situație, cu scopul de a ne proteja pe noi, românii.

Însă, din păcate, cu toții, la orice nivel ne-am afla, suntem încercați de sentimenul nesiguranței. Noi, RE:START, ne-am propus să facem din România, o țară mai sigură.

Cum vrem să realizăm asta? E simplu, vrem ca oamenii care ne sunt alături, cei care ne aleg să fie INFORMAȚI.

O primă lecție pe care trebuie să o învățăm este aceea că, noi, cetățenii statului român (orice cetățean) avem și beneficiem de drepturile și libertățile definite și garantate prin CONSTITUȚIE.

Astfel, legea ce guvernează întreg sistemul legislativ, ne învață, printre altele, că:

  1. România este un stat de drept, democratic, în care demnitatea OMULUI, drepturile și libertățile cetățenilor și libera dezvoltare a personalității umane, reprezintă valori supreme.
  2. Avem dreptul la liberă circulație, în țară și în străinatate.
  3. Avem dreptul să ne expimăm liber gândurile și opiniile.
  4. Avem dreptul la sănătate. Și aș vrea să ne oprim puțin aici. Constituția ne spune că STATUL este obligat să ia măsuri pentru ocrotirea noastră, să asigure igiena și sănatatea publică.

De asemenea, tot cel care trebuie să creeze cadrul legislativ, pentru exercitarea acestui drept, este tot STATUL.

Înțelegem foarte clar cu toții că, STATUL are OBLIGAȚII față de noi.

Datoria noastră, este să ni le cunoaștem și să ni le cerem. Să cerem o lege a carantinării realizată de specialiști, care să ne apare sănătatea, care să vină în sprijinul tuturor necesităților noastre izvorâte dintr-un blocaj mondial și național.

O lege care să se gândească și să vină cu soluții pentru lipsurile economice și sociale, ce apar odată cu întreruperea tuturor activităților.

Legile sunt făcute de oameni, pentru oameni, raportat contextul în care se dispune, pentru a proteja interesul social ocrotit. Legea nu trebuie aplicată cu dublă măsură, astfel cu toții suntem egali în fața ei!!!!

Deoarece ne dorim să RE:SETĂM întreaga societate, vă invităm să alegeți profesioniști, oameni competenți, care să va reprezinte interesele în toate domeniile sociale și care să reprezeinte o garanție a faptului că, nevoile dumneavoastră primează.

Georgiana VASILE, Președinte Tineret RE:START ROMÂNIA

Share