scrisoare-deschisa-amanare-plati-utilitati

RE:START ROMÂNIA cere imperativ protejarea românilor de pericolul alimentaţiei nesănătoase: fiecare școală sau grădiniţă să aibă nutriţionist alocat

Un subiect pe nedrept ignorat de autoritățile române, prea ocupate şi preocupate să îşi protejeze partidele, guvernele, sinecuriştii şi acoliţii este siguranţa alimentară. Adică exact acel capitol la care România suferă mai mult decât la foarte multe altele. Iar această suferinţă tacită se traduce în obezitate, în boli de nutriţie grave, în morbiditate şi chiar în mortalitate, de foarte multe ori în rândul copiilor.

Toate aceste aspecte dureroase şi disfuncţionalităţi grave sunt marcate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii printr-un semnal serios de alarmă tras recent, prin intermediul campaniei Ziua Siguranţei Alimentare.

RE:START ROMÂNIA face o prioritate absolută din acest subiect şi cere Guvernului, Ministerului Educaţiei Naţionale şi tuturor celor abilităţi să acţioneze cu celeritate pentru a limita un dezastru naţional, previzibil pe termen lung.

„Tema este una care ne îngrijorează profund şi ar trebui să ne preocupe pe toţi. În numele partidului pe care îl conduc, RE:START ROMÂNIA, voi face demersuri pe lângă toate forurile abilitate pentru a avea, de exemplu, un nutriţionist alocat fiecărei şcoli şi grădiniţe, pentru a estompa răul din timp, până nu e prea târziu şi până când cifrele nu devin cruci. La fel, pe fiecare aliment de la raft să existe un semn clar că face bine sau măcar că nu face rău, un sticker de genul „BPCC”- bun pentru a fi consumat de copii. Avem obligația- nu doar morala- de a-i informa, a-i ajuta şi, astfel, de a-i proteja pe romani de pericolul ascuns în ceea ce pun în farfurie. Un program naţional care să reglementeze siguranţă alimentară în condiţiile din 2020 este nu doar o necesitate, ci o prioritate absolută. Iar efortul bugetar ar fi minim, comparativ cu beneficiile şi siguranţă generate. Ca mamă, preocupată de ceea ce mănâncă un copil, o să lupt pe toate fronturile şi cu toate resursele pentru a garanta că în pacheţelul de şcoală sau în farfurie sunt alimente sigure, nu bombe cu calorii şi pericole pentru sănătate sau chiar pentru viaţa”, spune Ramona Ioana Bruynseels, preşedintele Partidului RE:START ROMÂNIA.

Organizația Mondială a Sănătății estimează că peste 600 de milioane de oameni se îmbolnăvesc și 420 000 mor în fiecare an de la consumul de alimente contaminate cu bacterii, virusuri, paraziți, toxine sau substanțe chimice.

Share