ramona-ioana-bruynseels-emisiunea-neatza-razvan-dani

Ramona Ioana Bruynseels îi propune președintelui Klaus Iohannis înființarea unui COMITET NAȚIONAL

Ramona Ioana Bruynseels – propunere înființare COMITET NAȚIONAL care să elaboreze un PLAN post-coronavirus

Ramona Ioana Bruynseels propune înființarea unui COMITET NAȚIONAL format din cele mai competente personalități ale României care să propună soluții la criza economică și socială pentru ceea ce va urma după criza medicală. Propunerea este înaintată public prin intermediul unei scrisori deschise adresate președintelui Klaus Iohannis și premierului Ludovic Orban:

Iată mai jos inițiativa:

Am spus aseară că sunt împotriva instalării unui Guvern de uniune națională în acest moment. Cred că o schimbare a Guvernului în plină criză medicală și economică ar genera și mai multă instabilitate și ar atrage întârzieri. Ori în aceste momente România nu își permite întârzieri de niciun fel! Fiecare secundă poate însemna viața concetățenilor noștri.

PROPUN în schimb Președintelui Klaus Iohannis și Prim-ministrului Ludovic Orban următoarele:

Stimate domnule Președinte,

Stimate domnule Prim-ministru,

Din dorința de a reda încrederea populației, de a încuraja unitatea, solidaritatea și implicarea cetățenilor și de a crea spațiul necesar Guvernului României pentru a se concentra pe managementul perioadei de criză pe care o parcurgem, vă propun formarea unui Comitet Național compus din cele mai competente personaliăți ale României în domeniile de maxim interes (educație, medical, economic, financiar, științific), reprezentanți ai companiilor din domenii strategice și ai companiilor mici, mijlocii și mari din România, personalități politice reprezentative pentru partidele politice din România, reprezentanți ai sindicatelor, personalități ale societății civile.

Acest Comitet va avea ca principale atribuții identificarea măsurilor de urmat și elaborarea unui plan concret pentru:

⁃        Reîntoarcerea oamenilor la muncă, crearea de locuri de muncă.

⁃        Repornirea economiei, creșterea priductivității și a competitivității economiei românești.

⁃        Încurajarea producției în România.

⁃        Încurajarea exporturilor.

⁃        Dezvoltarea agriculturii în România.

⁃        Dezvoltarea Economiei verzi.

⁃        Reformarea sistemului sanitar pentru a avea un sistem de sănătate funcțional și aliniat standardelor europene.

⁃        Reformarea sistemului de învățământ din România. Ne dorim un sistem al educației performant, centrat pe producerea de tineri valoroși, pregătiți pentru realitățile vremurilor pe care le trăim.

⁃        Propunerea de măsuri legislative cu impact economic și social în sensul celor de mai sus.

⁃        Propunerea unei strategii naționale de redresare și relansare bazată pe domenii strategice și ale viitorului pentru România, pe digitalizare și instituții ale statului puternice.

⁃        Alinierea măsurilor propuse la nivel național cu măsurile propuse de organismele UE în cadrul planului de redresare la care se lucrează la nivelul UE.

Comitetul Național ar putea lucra îndeaproape cu Președintele tării și cu Prim-Ministrul României, respectiv membrii Guvernului României, pe domenii, sub formă de voluntariat acolo unde este posibil acest lucru, având o organizare clară și riguroasă, cu deadline-uri și raportări ierarhice și publice subsecvente.

Totodată, Comitetul Național va fi la dispoziția Președintelui și Guvernului României pentru a oferi soluții atunci când acestea sunt necesare pentru gestionarea perioadei de criză pe care o parcurgem.

Sper că această propunere va răspunde dorinței Dvs. de a veni cu un plan concret de relansare economică.

 

Cu respect,

Ramona Ioana Bruynseels

——

Articol publicat pe stiripesurse.ro.

Share