Ramona Ioana Bruynseels, la Adevărul LIVE

Ramona Ioana Bruynseels, la Adevărul LIVE

RESTART România: Dintre partidele tinere, stăm cel mai bine

Prezentă într-o ediție specială Adevărul LIVE, Ramona Ioana Bruynseels, preşedintele partidului RE:START ROMÂNIA, a avut o poziţie tranşantă pe subiectele fierbinţi ale momentului în România. Într-o radiografie succintă a primelor luni de existenţă pentru RE:START România pe scena politică, Ramona Ioana Bruynseels se declară mai mult decât mulţumită: Dintre partidele tinere, stăm cel mai bine. Asta arată o vibraţie pozitivă şi popularitatea ideilor în jurul cărora am construit partidul. Trebuie să ridicăm o echipă puternică. RE:START România e singurul partid care a ieşit public cu o campanie de recrutare a candidaţilor pentru primari chiar din rândul populaţiei, fără implicaţii politice, doar cu proiecte concrete.”

Alianțele RESTART România

Alianţele nu sunt excluse, a declarat Ramona Bruynseels: „Condiţia esenţială a celor cu care ne aliem este să fie cel puţin la fel de Oameni ca şi noi. Orice asociere defectuoasă poate mai mult să strice, decât să clădească. Nu vom face niciodată alianţe care să ne aducă prejudicii de imagine. Vrem cel puţin 250 de consilieri locali, e un obiectiv realist şi realizabil. Prefer variantele pesimiste ale cifrelor, ca să ne putem bucura ulterior”.

Ministru dedicat autostrăzilor

Legat de proiectele esenţiale pentru România, Ramona Ioana Bruynseels a spus că nu merg „jumătăţile de măsură” şi că trebuie acţionat clar, ţintit şi imediat. „Vrem un ministru dedicat autostrăzilor”, care să se ocupe doar de asta și nu din când în când, doar când își amintește, de obicei la presiunea societăţii civile. Autostrăzile sunt problema principală care ţine economia României în loc. E nevoie de un om implicat, care să îşi asume responsabilitatea şi, dacă îşi face bine treaba, să primească şi aplauzele.

Excludem orice alianță cu PPU-SL

Tot în emisiunea de ieri, Ramona Ioana Bruynseels a exclus orice alianță cu PPU (social-liberal) pentru viitoarele alegeri.

„Nu excludem politica de alianțe pentru că suntem încă mici, însă analizăm foarte înțelept, în așa fel încât scopul nostru pe termen lung, care este câștigarea alegerilor din viitor într-un mod corect și frumos așa cum așteaptă românii, să se întâmple. Respectiv nu vom face alianțe care pot să ne aducă prejudicii de imagine. Eu am învățat o mare lecție în campania prezidențială și, în consecință, orice asociere defectuoasă poate să strice mai mult decât să clădească, și nu mai vreau să fac aceeași greșeală niciodată”.

Despre PPU (social-liberal) Ramona Bruynseels a declarat: „Suntem două partide totalmente diferite. Nu avem nimic în comun în acest moment, noi suntem pe direcția noastră și pe drumul nostru, ei sunt pe direcția lor. Le urez succes, la fel ca tuturor celorlalte partide din România. Însă trecutul este trecut, iar viitorul este pentru RE:START ROMÂNIA.”

Femeile, pe listele electorale

În cadrul emisiunii, Ramona Ioana Bruynseels a insistat și pe câteva subiecte care privesc în mod direct digitalizarea serviciilor publice, comunicarea transparentă şi deschisă, promovarea femeilor în politică şi administraţie – priorităţi pentru RE:START ROMÂNIA: Vom susţine cotele participării şi regăsirii femeilor atât pe listele electorale, în procent de cel puţin 50%, cât şi în mediul corporatist sau de afaceri”.

Întreaba emisiune poate fi urmărită AICI.

———
„Să ne plângem nu ajută pe nimeni. Lacrimile nu cresc țări şi nici nu salvează popoare. România are nevoie de acţiune, de implicare, de RE:START”

Biroul de presă al Partidului RE:START ROMÂNIA

Share