ramona-ioana-bruynseels-restart-romania

Ramona Ioana Bruynseels somează Guvernul Orban: Dați odată RESTARTUL așteptat!

Președintele RESTART ROMÂNIA, Ramona Ioana Bruynseels, somează Guvernul Orban să vină cu propuneri clare privind repornirea economiei și propune și câteva domenii cheie în care s-ar putea mișca rapid lucrurile:

„Cu prețul barilului de petrol negativ pentru prima oara în istorie, cu economia blocată din cauza acestui virus afurisit și fără un plan în trepte de repornire a ei, lucrurile par destul de sumbre pentru România.

Solicit Guvernului României să vină cu un astfel de plan.

Am mai cerut asta, chiar am avut o discuție cu domnul premier, însă nu s-a întâmplat nimic ulterior.

Dragi guvernanți,

Oamenii trebuie să știe la ce să se aștepte, pentru cât timp au asigurată pâinea pe masă.

Oamenii de afaceri au nevoie să știe pentru ce să se pregătească și care este orizontul de timp în care ne așteptăm ca lucrurile să revină cât de cât la normal.

Țări dezvoltate, pragmatice și bine orientate în general anunță zi de zi măsurile lor de repornire economică. Unele dintre ele au mult mai multe victime COVID 19 decât România. NOI? Noi stăm și așteptăm. Para aia mălăiață nu va veni însă de data asta.

Vrem sa fim sănătoși. Normal. Întrebarea este: dar oare sănătoși și fără mâncare în farfurie cum sună? Dacă stăm și șovăim, aici ajungem. Dacă așteptăm să ne lumineze Sfântul Așteaptă, vom mânca răbdări prăjite peste 4 luni.

Dar, între timp, dacă am fi elvețieni, germani, austrieci, polonezi, am da drumul la agricultură ca să avem asigurată mâncarea măcar pentru acest popor care cândva în istoria lui hrănea întreaga Europă. Am reporni încetut activitatea firmelor și am încerca să producem valoare adăugată. Nu ne permitem luxul de a sta așa. Da, ne e frică de virus. Da, vrem să fim în siguranță. Așa și trebuie să fim. Da, trebuie să respectăm normele impuse de ordonanțele militare. Nimeni nu contestă asta dragi autoritati!

Dar, aceleași autorități, faceți bine și dați-vă mâna cu mediul de afaceri, cu oamenii deștepți, specialști, binevoitori și verticali din țara asta și veniți cu un plan adevărat, în trepte, pentru o țară deșteaptă și pragmatică.

Hai să arătăm că putem și noi să fim inteligenți și pragmatici.

Susțineți agricultura, încurajați producția agricolă! Faceți centre de colectare în fiecare dintre cele 8 regiuni și dați ocazia întreprinzătorilor să își vândă în mod direct produsele!

Acum e momentul să investim în sistemul de irigații la nivel național, ca să intrăm și noi în sfârșit în rând cu lumea. Se pot face toate aceste lucrări tehnice și agricole în această perioadă. Nu îi țineți în case pe cei care vor și pot munci în condiții de siguranță!!!

Motoarele agriculturii trebuie pornite acum. Dacă primăvara semănăm ignoranță, la toamnă culegem sărăcie.

Dați odată RESTARTUL așteptat!!! Dacă nu, îl va da poporul în curând”, susține Ramona Ioana Bruynseels pe pagina sa de Facebook.

 

Articol apărut pe stiripesurse.ro

Share