Viziunea RE:START ROMÂNIA

RE:START MÂNDRIA NAȚIONALĂ

România nu trebuie și nu are voie să-și uite originile și istoria. Imnul naţional trebuie ştiut de copiii noştri. O naţiune cu rădăcini puternice este o naţiune câştigătoare. Școlile şi grădiniţele trebuie să se asigure că fiecare copil roman cunoaşte imnul României şi înţelege semnificaţia acestuia. Radiourile şi televiziunile din România au datoria de a dedica un moment al zilei pentru transmiterea imnului naţional. De asemenea, este nevoie de patentarea motivelor tradiţionale româneşti și de promovarea internă şi internaţională a valorilor româneşti.

RE:START Educație și talent

România are datoria să-și prețuiască talentele și să contribuie la dezvoltarea cercetării, un domeniu la care stăm dezastruos de rău, pentru că pur și simplu a fost dat uitării. RE:START ROMÂNIA va pune în aplicare măsura conform căreia primii 5 absolvenţi din universităţi (stat şi privat) vor fi scutiți de impozitul pe venit timp de 5 ani. De asemenea, vom crea facilităţi fiscale acordate angajatorilor, facilităţi fiscale pentru firmele înfiinţate de tinerii din România și vom susține Centrele de afaceri la nivel naţional cu programe speciale de finanţare dedicate tinerilor.

RE:START PRODUCȚIA în ROMÂNIA

Suntem codașii Europei în ceea ce privește producția internă. Importăm mult mai mult decât exportăm și de cât am putea produce.

RE:START ROMÂNIA înseamnă:

1. Investiţii în agricultura românească: irigaţii, subvenţii pentru fermieri, programe de finanţare pentru românii din țară şi Diaspora, dedicate relansării agriculturii.
2. Centre de colectare în cele 8 regiuni ale ţării, însoţite de lanţuri de magazine dedicate vânzării produselor româneşti.
3. Investiţii în industria din România: dezvoltarea producţiei de medicamente, produse chimice, mobilă, industria textilă, industria alimentară etc.
4. Investiţii în cercetare. Nu putem avansa fără sprijinirea cercetării!
5. Programe de încurajare mediul de afaceri: acces lărgit la finanţare, înfiinţare de companii noi, facilităţi fiscale oferite companiilor nou înfiinţate, respectarea legii prevenţiei.


RE:START Administrație pentru cetățeni

Administrațiile locale românești sunt încă în epoca dosarului cu șină și a plimbatului de hârtii dintr-un birou în altul. RE:START ROMÂNIA în administrațiile locale și centrală înseamnă inovație, tehnologie informatică, utilitate, relevanță și venirea în întâmpinarea cetățenilor în mediul digital. RE:START ROMÂNIA promovează din răsputeri noua tehnologie revoluționară și utilitatea pe care o aduce Blockchain-ul în tot ceea ce înseamnă guvernarea digitală și lucrul cu instrumente digitale. România Digitală 3.0 este ținta noastră în ceea ce privește sectorul public.

Identitatea și identificarea unică digitală a cetățeanului (integrată în toate platformele cu care interactionează) bazată pe tehnologia Blockchain, dezvoltarea orașelor în direcția smart city, dezvoltarea tehnologiilor IoT (Internet of Things), alfabetizarea digitală a cetățenilor, eficientizarea consumurilor, transport integrat și soluții digitale dedicate transportului, securizarea datelor cetățenilor, conectivitatea totală a țării - acestea sunt ambițiile RE:START ROMÂNIA pentru următorii ani.

RE:START Agricultura

Image

1 RE:START potențialul agricol

Situația actuală
Potențialul agricol al României este imens și deloc fructificat. Conform unor estimări, aproximativ 1,5 milioane de hectare de teren arabil rămân nelucrate.

Ce vom face
RE:START ROMÂNIA propune un sistem care să sancționeze foarte dur proprietarii acestor terenuri cu scopul ca cei care nu pot să-și prelucreze propriul teren, să ia toate măsurile ca acesta să fie arendat sau dat în lucru unor operatori agricoli.

Microfermele și întreprinzătorii români vor fi sprijiniți prin promovarea produselor lor în cadrul unor târguri unde nu vor fi percepute taxe de participare.

2 Programul „Primul tractor”

Situația actuală
După Revoluția din `89 și tulburările din anii `90, agricultura românească a început să prindă viață. Din păcate, nu a fost ajutată deloc de guvernările care au trecut peste noi de 30 de ani.

Ce vom face

Vom susține continuarea programului „primul tractor” și vom lucra la inițierea programului „prima seră” pentru cei cu activități legumicole, încurajând și valorificarea biomasei pentru producerea energiei termice.

3 Refacerea șeptelului românesc

Situația actuală
Refacerea șeptelului românesc va trebui să devină o prioritate de acțiune politică în agricultură. Există o criză acută profund resimțită de crescătorii de animale din țară, ignorați de ani de zile.

Ce vom face

Vom negocia cu UE pentru a obține un sprijin financiar consistent pentru politicile agricole, precum și o creștere a eficienței folosirii fondurilor pe care UE ni le poate aloca. Avem potențial genetic, iar specialiștii români sunt recunoscuți pe plan internațional.

4 Cercetarea agricolă

Situația actuală
Cercetarea agricolă este un alt domeniu lăsat în paragină și ignorat aproape total de toți cei care au trecut vremelnic pe la guvernarea României. Fondurile alocate pentru cercetarea agricolă au fost infime și aproape inutile.

Ce vom face

Revitalizarea sectorului de cercetare agricolă și a tehnologiilor utilizate în agricultură va deveni o prioritate. Programele de cercetare vor fi finanțate atât din fonduri naționale publice sau granturi de cercetare private ori din fonduri financiare nerambursabile alocate de Uniunea Europeană.

5Agricultura ecologică

Situația actuală
Agricultura ecologică este, la ora actuală, Cenușăreasca producției românești. Există, dar este extrem de firavă și lăsată pradă „descurcării” pe plan individual a micilor producători care se aventurează în acest domeniu.


Ce vom face

Vom susține dezvoltarea prioritară a agriculturii ecologice, concomitent cu crearea unui sistem național de colectare și industrializare/desfacere a produselor ecologice, la nivel regional și apoi la nivel județean. totodată vom susține înființarea de magazine orășenești (minimarket-uri de cartiere) cu produse alimentare de la producătorii locali.

6 Programe pentru fermieri

Situația actuală
Programele de dezvoltarea a afacerilor și investițiilor în domeniul agriculturii suferă enorm din cauza ghidurilor de finanțare făcute pe genunchi, prost și pline de birocrație și inutilități.

Ce vom face

Vom promova crearea unor programe de susținere a fermierilor prin care să utilizeze forța de muncă românească sezonieră și pe care să o recompenseze cu salarii cât mai aproape de cele din țările dezvoltate ale Uniunii Europene.

7 Întreprinderi sociale

Situația actuală
Programele dedicate întreprinderilor sociale sunt destule de puține și destul de greu de accesat de către oameni care au hărnicie și voință, dar nu reușesc să prindă finanțările din „diverse” cauze.

Ce vom face

Vom iniția consultări în vederea modificării cadrului legislativ actual referitor la înființarea întreprinderilor sociale, în sensul creării posibilității consiliilor locale din zonele de munte sau deal să înființeze astfel de întreprinderi, realizând astfel o valorificare la cote superioare a produselor și oportunităților locale.

8 Subvenții în agricultură

Situația actuală
Felul în care sunt primite subvențiile la ora actuală nemulțumește pe foarte multă lume. Întârzierile și lucrurile mai puțin curate care se fac dezamăgesc agricultorul și-l descurajează.

Ce vom face

Vom acționa la nivelul Consiliului European pentru creșterea permanentă a subvențiilor în agricultură, iar la nivel național vom milita pentru ca Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale să facă toate diligențele pentru ca aceste subvenții să ajungă în cel mai scurt timp la agricultori.

9 Modernizarea infrastructurii rurale

Situația actuală
România suferă enorm la infrastructura rurală. Au trecut anii și drumurile de acces sunt mai proaste ca în anii comunismului. Infreastructura rurală a fost lăsată de izbeliște.

Ce vom face

Vom încuraja primarii să acceseze fondurile europene care ne sunt puse la dispoziție pentru modernizarea infrastructurii rurale – străzi, școli, canalizare, utilizând cel mai bun model de succes – comuna Ciugud din jud. Alba.

10 Servicii digitale rurale

Situația actuală
Satele și comunele din România sunt total rupte de lume. Accesul la conectivitatea de bandă largă este încă la început, scump și de slabă calitate.

Ce vom face

Ne dorim ca dezvoltarea infrastructurii digitale a satului românesc să asigure accesul la serviciile medicale (telemedicină), educaționale și culturale. Comerțul online va fi de asemenea favorizat de dezvoltarea infrastructurii digitale în satul românesc.