ciprian ciceu restart romania

CIPRIAN CICEU: Tehnologia Blockchain și stocarea securizată a datelor

2020 trebuie să însemne pentru toată lumea (re)EVOLUȚIE! Chiar dacă a fost, în prima jumătate, un an foarte greu din cauza pandemiei, tehnologia de toate felurile a crescut extrem de mult în uzanță. Chiar dacă încă nu sunt pe aceeași pagină în agenda socială, tehnologia și politica trebuie sa facă front comun în interesul cetățenilor, în special în serviciile publice, unde avem atâta nevoi de evadare din epoca dosarului cu șină.

Ciprian Ciceu – Liderul RE:START al Sectorului 1 București – are peste 20 de ani de experiență în antreprenoriat, management, planificare de afaceri, analiză financiară, inginerie software, operațiuni și analize de decizie. Ciprian are abilitățile și profunzimea experienței necesare pentru a înțelege rapid piața de nevoi tehnologice ale Românei și are capacitate de a veni cu cele mai potrivite soluții, în cadrul mișcării RE:START ROMÂNIA.

Prin experiența acumulată de-a lungul anilor în IT și, mai nou, în tehnologia Blockchain și criptografie, Ciprian Ciceu propune ca RE:START-ul României să înceapă din fața tastelor și a documentelor digitale. Provocarea pe care n-o asumăm legată de Blockchain este că vrem să îi facem beneficiile cât mai simplu de înțeles pentru toată lumea. Întâi, pentru politică, apoi pentru românul plătitor de taxe, de dosare, de timbre, de xeroxuri, de hârtii, de plimbat pe timpul lui.

Un partid  care se vrea transparent, trebuie sa folosească tehnologia Blockchain, pentru că viitorul bate la ușa tuturor, nu doar a specialiștilor IT. Blockchain e cea mai simplă cale de a eficientiza serviciile publice, asigurând, în același timp, o utilizare eficientă și optimă a resurselor disponibile din administrațiile locale și centrală. Folosind tehnologia Blockchain, administrațiile pot scoate la suprafață adevărata implicare față de cetățeni, putând fi în sfârșit capabile de a oferi servicii și soluții inovatoare oamenilor. E-guvernarea este un „must” când vorbim de smart city și soluții care ne fac viața mai ușoară. Motivarea municipalităților locale trebuie să vină dinspre administrația centrală, care doarme pe-o ureche simulând un fel de digitalizare greoaie, scumpă și la care nici ei nu îi înțeleg rostul.

Ciprian Ciceu, Candidat primar Sectorul 1 București

Share